top of page

Onze Behandeling 

Zachtheid

De zorgmassage/massage bij kanker is een nieuwe vorm van aanvullende welzijnszorg. Door de diepe ontspanning van deze aanrakingstherapie ontstaan er verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen.

Een massage kan klachten zoals angst, vermoeidheid, depressie, misselijkheid en pijn verminderen.

 

De aandachtige, zachte aanraking door massage, o.a. holdings en vlindermassage wordt geheel afgestemd op de situatie van de persoon met kanker of andere zorgvrager. Iedere persoon is uniek en ervaart de massage anders.

 

Hij/Zij kan de potentiële voordelen ervaren zoals beter slapen, andere pijnbeleving, een gevoel van welbehagen en meer energie.

Daarnaast kunnen ook chronisch zieke mensen, bejaarden, kinderen… baat hebben bij deze zachte massage.

liefdevolle Aanraking
voor diepe ontspanning

Voor mensen die willen genieten van een complete ontspanning, in het bijzonder gericht op mensen met kanker, plussers met klachten, chronische zieken, als ook geschikt voor kinderen.

Massage afgestemd
op jouw wensen en verlangens

Kom je voor de eerste keer, dan is er  eerst een korte intake, met vraag naar jouw gezondheidstoestand en conditie, eventuele behandelingen, bijwerkingen…  Chemo, bestraling en dergelijke kunnen hun tol eisen,  en het lichaam heeft alle energie nodig om te strijden.

Dan kan een liefdevolle aanraking, met weinig druk en onvoorwaardelijke aandacht tijdens een rustige massage heel deugddoend zijn.

Samen bespreken we wat de verwachtingen zijn tav de massage en wat er wel of niet gewenst is. Ook de duur van de massage wordt besproken, misschien  is 40 minuutjes voldoende voor jou, of misschien wens je een uitgebreidere massage.

De massage vindt plaats op een massagetafel en je wordt zo comfortabel mogelijk gepositioneerd, ondersteund door kussens waar nodig.  Met een neutrale basisolie kan  je dan even je zorgen, angsten, pijn... wat aan de kant schuiven en  genieten van het moment.

 

De massage bestaat uit zachte,  volle aanrakingen die heel subtiel zijn,  oa door holdings en vlindermassage, en hele zachte technieken waardoor  een hele diepe ontspanning kan bereikt worden.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, moeite hebben met olie op de blote huid, dan kan er ook rustig over de kledij heen gemasseerd worden.


 

Ik geef deze massage in mijn praktijkruimte thuis, in De Klijte in Heuvelland, maar als je niet in staat bent om daar naar toe te komen, kan ik de massage ook bij je thuis geven.

Let wel,  deze massage is  niet bedoeld als behandeling tegen kanker, en biedt geen genezing.

Ze schenkt wel troost en verlichting, en hele diepe ontspanning.

.

Volgens het Nederlandse magazine 'B-wust leven' (artikel van auteur Lilian Rippe) kan een massage voor weldadige ontspanning, afhankelijk van de persoonlijke situatie, voor, tijdens en na het kankerbehandelingstraject een wekelijks terugkerend moment voor jezelf zijn : kwaliteit van leven.

Een citaat Erica van der Heijden : 'Mijn behoefte aan een niet-medische aanraking was zo sterk. Tijdens de massages voelde ik me weer mens in plaats van patient. Zo ontspannend, als iemand je liefdevol aanraakt, over je kale hoofd en kapotte borst masseert en je helemaal accepteert zoals je daar ligt"

bottom of page