top of page

De Heppie massage werd door Helen Lodder van Massageconcept International ontworpen voor kinderen met een vorm van autisme.

Deze unieke massage is ook heel bruikbaar voor kinderen en pubers met een motorische en/of een verstandelijke beperking, AD(H)D, NLD of het syndroom van Down.

Tot slot ook voor hoog sensitieve kinderen of zij die moeilijk gaan slapen, snel en vaak boos worden of zich slecht in hun vel voelen.

Ook volwassenen kunnen baat hebben bij deze massage.

De Heppie massage is zeer veelzijdig

Daarom kan ze ten alle tijde worden toegepast. Nog nooit werden kinderen aan zoveel prikkels blootgesteld als tegenwoordig.  Kinderen  die hier extra gevoelig voor zijn ervaren door hun extra gevoeligheid veel stress, die regelmatig afgevoerd dient te worden door zich een tijdje af te zonderen, in alle rust, dicht bij zichzelf.

De massage wordt stap voor stap opgebouwd tot een massage op maat van de ontvanger. Naast verschillende massagevormen wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie.  Door massage en aromatherapie te combineren, werken we op 2 zintuigen, wat ervoor zorgt dat de 2 hersenhelften weer beter met elkaar gaan communiceren. 

Een massage over de kleding heen, indien mogelijke een massage op de huid, diepe druk technieken (is een aangename druk en kalmerend voor het zenuwstelsel en de (over) gevoeligheid) en/ of  een massage van de handen en de voeten, dit zijn de massagetechnieken die tijdens de Heppie -massage gebruikt  worden.

De meeste autistische kinderen zullen eerst moeten wennen aan een massage. Het ene kind zal de aanraking prettig vinden, terwijl het andere kind juist niet aangeraakt wil worden.

Altijd geldt: Het kind geeft zijn of haar grens aan.

Bij deze doelgroep van kinderen en jongeren is masseren niet vanzelfsprekend.

Daarom begint de massage over de kleding heen. Stap voor stap en over verschillende sessies wordt ze zorgvuldig opgebouwd:

  • intakegesprek en observatie om noden en behoeftes te peilen

  • kiezen van de gewenste geur van de massage-olie

  • massage met diepe druk op de gewrichten en grote spiergroepen

  • uitgebreide hand- en voetmassage

  • strijkmassage over de kleding heen

  • strijkmassage met warme olie op de blote huid

Het is niet noodzakelijk al deze stappen te doorlopen. Na elke sessie wordt er geëvalueerd en bijgestuurd. Een sessie duurt ongeveer 30 minuten.  Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de voorbereiding op de massage.
Er wordt ongeveer 15 minuten effectief gemasseerd om overprikkeling te vermijden.

KINDER MASSAGE

Meerwaarde

 

Massage is één van de oudste vormen van therapie en is ver terug te vinden in de geschiedenis van vele culturen. Massage zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam en de geest en werkt tevens weerstand verhogend.

Onderzoek heeft uitgewezen dat  bij regelmatig masseren  kinderen gemakkelijker oogcontact kunnen maken en dat ze na enige tijd aanraking gemakkelijker  kunnen verdragen.

De Heppie Massage is een prima manier  om tot rust te komen, om alle indrukken los te laten en zich weer thuis te voelen in zijn lichaam.

Door de massage krijgen de kinderen/pubers de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen en zichzelf te kunnen zijn.

bottom of page