top of page

Wat is voetreflexologie

125510550_699517657657786_42835249421577

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Interessant is dat onze beide voeten een afspiegeling zijn van ons hele lichaam.

 

Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. De plaats op de voet waarmee een orgaan, een klier, een zenuw, enz. in verbinding staat noemen we "een reflexzone". In de voeten vinden we zowel lichamelijke als geestelijke aspecten van de mens terug.

Reflexologie herstelt en /of onderhoudt een optimale energiedoorstroming in gans het lichaam.

Deze energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van energieblokkeringen. Massage van deze zones kan energieblokkeringen opheffen en aldus de gezondheid herstellen. Zo kunnen bepaalde klachten verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Het is een ideale behandeling al of niet in combinatie met andere geneeswijzen; zo is het bijvoorbeeld heel goed te combineren met een shiatsu-behandeling.  

 

Waarom voetreflexologie voor jou?

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Iedereen met klachten, zowel lichamelijk als emotioneel, zal door een voetreflexbehandeling eerder de balans tussen lichaam en geest terugvinden waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Ook zonder duidelijke klachten zal iedereen die behoefte heeft zich te ontspannen en afvalstoffen wil laten afvoeren baat hebben bij een behandeling, zodat klachten kunnen worden voorkomen. ( preventief )

Hierbij gaat het om klachten zoals:

 

  • Rug, nek- en schouderklachten

  • Keel, neus- en oorklachten

  • Hoofdpijnklachten

  • Spijsverteringsproblemen

  • Slaapstoornissen

  • Depressies ( overspannenheid, burn-out )

  • Hormonale disbalans

  • Gewrichtsklachten

  • Emotionele klachten

  • Overgangsklachten

De Behandeling

Er is steeds een kort gesprekje vooraf om te luisteren  naar eventuele klachten en vroegere problemen

De behandeling zelf duurt ongeveer  een uur. Er wordt telkens gestart met een ontspannende losmakingsmassage van de voeten, Daarna  worden de reflexzones behandeld.
Via drukpuntmassage wordt  de energiestroom gestimuleerd of geherbalanceerd waardoor het lichaam zich geleidelijk gaat herstellen.

Ook een gezond persoon kan  gebruik maken van reflexologie, dit ter ontspanning en zeker ook preventief! 

Beter voorkomen dan genezen!

125373153_389685728748267_74686843939271
bottom of page