top of page

Wat is nu juist shiatsu?

 

Shiatsu  of energetische drukpuntmassage is een Oosters geïnspireerde massagetechniek. Letterlijk vertaald uit het  Japans  betekent dit vingerdruk  : shi = vinger & atsu = druk.

Ons lichaam bestaat uit energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Meridianen zijn onzichtbare energiebanen die over het ganse lichaam lopen en verbonden zijn met de organen.  

Doorheen deze meridianen stroomt onze  vitale energie, onze "Ki".

 

Emoties (bvb angst, verdriet,  frustratie,..) of psychische klachten (bvb stress) verstoren de doorstroming van de energie in de meridianen en  blokkades ontstaan. Het lichaam kan dit vertalen in fysieke klachten of pijnen (vb nek- en schouderpijn).

 

Shiatsu is een massagevorm waarbij men gebruik maakt van duimen, vingers, handen, soms zelfs knieën en voeten…
Door druk uit te oefenen op  bepaalde meridianen en door bepaalde meridiaanpunten te masseren, wordt de circulatie van "Ki" gestimuleerd en  de energiestroom geactiveerd.

 

 

Een behandeling bestaat uit afwisselend drukpuntmassage, rocking- en stretchingtechnieken, stevige druk om spanning vrij te maken. Dit wordt  afgewisseld met zachte, voedende technieken en strijkbewegingen.

 

Na een behandeling voel je je  ontspannen en zijn je spieren en gewrichten soepeler.
Door een betere energiedoorstroming ben je ook beter in staat om lichamelijke en psychische ongemakken te overwinnen. Een shiatsu-behandeling is een aanrader bij alle stress-gerelateerde klachten.

 

 

Shiatsu nodigt ons uit in contact te komen met ons gevoel en intuïtie. Het stimuleert ons proces van bewustwording, van de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid en welzijn.

 

 

Shiatsu is een mogelijkheid om de helende krachten in jezelf te (her)ontdekken, het helpt je rust te vinden zowel lichamelijk als geestelijk. Het brengt evenwicht en balans.

 

 

Het begeleidt de  mens naar de natuurlijke geneeskracht van het lichaam.
Shiatsu brengt  diepe ontspanning, men voelt zich lichter, meer gegrond, geraakt en aangeraakt.

bottom of page